Treballar l’educació emocional en una assignatura és un avantatge o un inconvenient?

L’objectiu de l’educació emocional és reconèixer les emocions, expressar-les i gestionar-les adequadament. Les emocions ens diuen quins fets són importants durant la nostra vida.

És per això que cal analitzar quins avantatges i quins inconvenients trobaríem en el cas que es volgués implantar l’educació emocional com assignatura a les escoles.

  • Avantatges:

– Necessitat de sentir-nos amb nosaltres mateixos i el nostre entorn.

– L’escola ens ajudaria a desenvolupar les nostres potencialitats, a tenir una actitud positiva davant la vida.

– Crear un ambient d’empatia envers al professor, i del professor cap als alumnes. A més, també es crearia un ambient d’empatia entre els alumnes (ajudar-se entre ells i posar-se al lloc dels altres respecte a un conflicte).

– L’educació emocional aporta eines per prevenir els efectes de les emociones negatives, com per exemple, l’estrès, l’ansietat o la depressió.

  • Inconvenients:

– L’alumne es podria sentir obligat a expressar les seves emocions.

– No es treballarien continguts ni objectius en concret, l’assignatura seria molt relativa i únicament es centraria en expressar emocions.

– Forçar als alumnes a tenir una bona relació amb tots els seus companys.

Personalment…:

En primer lloc penso que l’educació emocional no s’hauria de tractar com a assignatura dins d’un projecte curricular de centre de les escoles tot i que he trobar més avantatges que inconvenients. 

L’educació emocional s’hauria de treballar en totes les assignatures, dedicant un quart d’hora de cada assignatura a que els alumnes, mitjançant redaccions, puguin expressar les seves emocions. Es podria crear un ambient d’empatia igualment. 

D’altra banda, penso que si només es treballar les emocions en aquella assignatura en concret, els alumnes no li donarien la importància que té, ja que la tractarien més com una assignatura “d’esbarjo”.

És per això que si tots els docents tractessin l’educació emocional en la seva assignatura tots haurien d’estar ben formats per poder resoldre un conflicte dins de la seva aula.

FONT: La importancia de la educación Emocional. “educaremociones”, 2013. Disponible a: http://educaremociones.wordpress.com/2012/08/13/la-importancia-de-la-educacion-emocional-httpt-cokpokmwjx-vis-revista-mente-sana/. Consultat el dia 9 de maig del 2013.

Imagen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s