REFLEXIÓ FINAL

Personalment, quan vam començar a tractar aquest quart problema, no sabia quina funció tenien les escoles rurals, si ensenyaven els mateixos continguts que les escoles tradicionals.

Una vegada hem vist a classe el documental “SER Y TENIR” i haver visitat una escola rural (Escola Ridolaina a Montellà), he pogut observar que les escoles rurals són escoles plenes de màgia i coneixements. En aquestes escoles els alumnes aprenen a través de l’experimentació i l’observació. 

Tot i que el fet de que els alumnes estan a la mateixa aula amb alumnes de diferents edats pot ser un impacte negatiu, he pogut observar que és totalment positiu ja que potencia molt a la seva autonomia. 

A més a més, en aquestes aules es respira un ambient d’empatia i confiança amb els alumnes i els mestres.

D’altra banda, tant a la lectura de Javier Onrubia, com al documental “SER Y TENIR i a la visita de l’escola rural he pogut observar que és molt important crear zones de desenvolupament proper amb els alumnes, ja que com a futurs mestres hem d’intentar motivar als nostres alumnes, i crear una interacció amb ells i entre ells. 

Al llarg de la ressolució d’aquest problema he après que si creem zones de desenvolupament pròxim seguint els vuit objectius mencionats abans amb la lectura de Javier Onrubia, podem arribar als nostres objectius amb els alumnes.

Finalment, m’agradaria dir que la ressolució d’aquest problema ha estat molt enriquidora, ja que al começament desconeixia totalment la metodologia de les escoles rurals. Una vegada les he conegut i he pogut observar la gran tasca que realitzen aquests mestres amb els seus alumnes, i la motivació d’aquests en relació amb els continguts que estan aprenent, puc dir que és una experiència única i totalment recomonable.

Així doncs, motivo a tots els futurs mestres a agafar exemple d’aquesta metodologia  i posar-la en pràctica amb els seus futurs alumnes.

Imagen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s